HAN SANAT KÖYÜ PROJESİ

HAN SANAT KÖYÜ PROJESİ AŞAMALARI

1) 15-16-17 Ekim 2014 tarihlerinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi davetlisi olarak yönetim kararıyla belirlenmiş bir grupla yapmış olduğumuz gezimizde Eskişehir Han Belediye Başkanı Sn. Erdal Şanlı ve Eskişehir Temsilcimiz Sn. Seran Tepeoğlu’nun büyük emek ve katkılarıyla oluşturulan ‘Sanat Köyü’ projemizin yapmayı planladığı bölge yerinde incelenmiş, tanıtımı ve sunumu yapılmıştır. Yemeğimizde paylaştığımız görsellerle yapmayı planladığımız proje Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’in makamında ziyaret ederek, Genel Sekreteri Sn. Canan Demir, Başkan Vekili Sn. Jale Nur Süllü,Sosyal İşler Daire Başkanı Sn.Didem Aydınmakina, Han Belediye Başkanı Sn. Erdal Şanlı, Eskişehir Temsilcimiz Sn. Seran Tepeoğlu,Büyükşehir Belediyesi Proje ekibi,basın ve Rekreasyon Derneği’nden seçilmiş üyelerimizle birlikte projemiz hakkında bir toplantı yaptık.

Üyelerimizin yurt içinde ve yurt dışında katılmış oldukları sergi, çalıştay ve gezileri derneğimiz bağlantısıyla,
kurmayı planladığımız sanat köyü projemize dahil ederek Derneğimizi uluslararası platforma taşımak istemekteyiz.
Eskişehir Temsilcimiz Sayın Seran Tepeoğlu ve Eskişehir Han Belediye Sayın Başkanı Erdal Şanlı’dan gelen teklif doğrultusunda Han İlçesi ve çevresinde incelemelerde bulunduk, tarihi dokuyu yakından görmek ve yöre halkını tanımak amaçlı kısa bir gezi düzenledik.Bu gezide Han İlçesi yeraltı şehrini tarihi çeşme ve hamamı ayrıca projemize tahsis edilmesi sözü verilen araziyi yerinde inceledik.Bölgenin çok eski bir kültürel tarihe sahip olması bir çok toplulukların, sanatçıların ve bilim adamlarının ilgisini çekmesine rağmen gereken ilgiyi görememiş olması bizi üzdü. Fakat yöre halkının ve Başkanın bizleri çok içten ve sıcak karşılaması burada yapmayı planladığımız proje için çok heyecanlandırdı ve programımıza almamıza kara vermemize neden oldu. Han’ın çok yakınında bahar da etrafı binbir çeşit renk çiçeklerle bezenen bir barajı ziyaret ettik. Bizlere Yazılıkaya Midas anıtı ve Frigya Vadisinde Frig enstrümanı olan Pan Flüt sanatçımız Sn.Aydın Yavaş ve Sn. Hakan Bayer muhteşem büyüleyici bir mini konser verdiler. Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve Frigya Uyanıyor Dans Topluluğunun kurucusu
Sn.Mustafa Tekeli de gezimize eşlik ettiler.Kendilerini tanımaktan ve gösterdikleri yakın ilgiden dolayı kendilerine de teşekkür ederiz. Bizlere bu gezide Basın sponsoru olan Maxi Haber Genel yayın Yönetmeni Sn. Aykut Altındağ’a da teşekkür ederiz. Han İlçesindeki Sanat Köyü Projemiz uzun soluklu olacağından öncesinde çalışmalarımıza başlayarak projemize bir alt zemin hazırlamaya karar vermiş bulunmaktayız.Şubat ve Nisan aylarında seçilen gruplarla gidilerek çalışmalar yapıp Haziran ayının 2. yarısında Festival niteliğinde bir etkinlik yapmayı planlamış bulunmaktayız.

2) 24 Mart 2015 tarihinde Han Belediye Başkanı ile yaptığımız toplantı sonucunda ; Eskişehir’in Han İlçesinde, ortaklaşa yapılması planlanan Sanat Köyü Projesi öncesinde bu yıl bölgede ilki gerçekleştirilecek olan bir sanat etkinliği düzenlemekteyiz. 8-9-10 MAYIS 2015 tarihleri arasında yapılacak bu Festival/Sanat Etkinliği, Dernek üyelerimiz ile Han halkını bir araya getirmek, çalışmalarımızı birlikte sürdürebilmek adına kaynaşma sağlamak, Han ilçesindeki yeraltı şehrini görmek ve bölgeyi tanımak amaçlı planlanmıştır.Bu etkinlik öncesi ön çalışmalarımızda bizlere destek sağlayan Eskişehir temsilcimiz Sayın Seran Tepeoğlu’na, misafirperverliklerinden dolayı Han Belediye Başkanı Sayın Erdal Şanlı ve değerli eşi Sevgi Şanlı’ya, Han ilçesi muhtarlarından Sayın Yusuf Kaçar’a ve tüm Han halkına, desteklerinden dolayı Eskişehir Büyükşehir Belediyesine, fotoğrafları ve açıklamaları ile bizlere çok yardımcı olan Sn. Yaylalı Sarıavcı ‘ya sonsuz teşekkürlerimizle..

3) 04 Temmuz 2015 Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde ,Han ilçesine yapılması düşünülen,SANAT KÖYÜ PROJESİ için İstanbul’dan gelen Mimarlar farafından,Büyükşehir Belediye Başkanı,Sayın PRF.DR Yılmaz Büyükerşen’e brifing verildi .Toplantıya,Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı,Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Jale Nur Süllü, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı,Rekreasyon Derneği Eskişehir Temsilcisi Seran Tepeoğlu,Büyükşehir Sosyal Projeler Dairesi Görevlileri ve İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Mimarları Zeynep Beşer ile Eti Kastoryano katıldı.

4) 11 Ekim 2015  Brunch’ında toplantıda hazır bulunan Rekreasyon Derneği Eskişehir temsilcisi Seran Tepeoğlu ; projelendirmesi gerçekleşen Sanat Köyü ile ilgili gelişmeleri anlatıp , Han‘da Kasım ayında yapılacak Çalıştay‘ın detayları ile ilgili üyelerden gelen soruları cevapladı.Günün son konuşmacıları ise iki genç mimar hanımdı. Eskişehir HAN İlçesinde yapılması planlanan SANAT KÖYÜ‘nün mimari projesi üzerinde çalışan Zeynep Beşer ile Eti Kastoryano ; yoğun bir ilgi ve merakla dinleyen dernek üyeleri ve misafirlere hazırladıkları Projeyi tanıttılar.