06 MAYIS 2017 HAN’DA 3. BAHAR ÇİÇEKLERİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

Kültür Bakanlığı ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen‘in himayelerinde Han Belediyesi ve Rekreasyon Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Han’da Bahar Çiçekleri” Sanat ve Kültür Festivali bu yıl 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü üçüncü kez yapıldı.

Başta Han İlçesi Kaymakam Vekili Mustafa Taş olmak üzere , Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce, Eskişehir Odupazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt , Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan , Eskişehir CHP İl Başkanı Sinan Özkan, İstanbul Eskişehir Kültür Derneği Mensupları , Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretmen ve öğrencileri, İstanbul’dan Sergi ve Festival için gelen Rekreasyon Derneği üyelerinin katıldığı Festivale yerel halk da büyük ilgi gösterdi.

Festival açılış gününün Hıdırellez‘e denk gelmesi nedeniyle , İlçe Meydanında ateş yakıldı , açılışın yapılacağı saate kadar çeşitli oyunlar oynandı , yöre vatandaşları tarafından kurulan standlardan hediyelik eşyalar satın alınıp , yöresel yemeklerden tadıldı.

Sunuculuğunu Olcay Akdemir‘in üstlendiği Festivalin resmi açılışı ise Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Aziz Şehitlerimizin ruhları için saygı duruşu ve ardından hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı ile yapıldı. Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı , Rekreasyon Derneği Başkanı Canan Arabacı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt günün mana ve önemine dair konuşmalar yaptılar. Şarkılar söylendi, folklor gösterileri ile Frig defilesi ve Sergi açılışı yapıldı.

Festivalin oluşumunda emeği geçenlere birer teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Han’da Bahar Çiçekleri 3.Sanat ve Kültür Festivali’nde bu yıl ilk defa bir de defile düzenlendi.

Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğrencilerinin tasarladıkları “Gelenekten Geleceğe” isimli defilede öğrenci mankenler tarafından Frig elbiseleri ile birlikte Rekreasyon Derneği Üyelerinin tasarlayıp ürettikleri Anadolu Kadın Başlıklarından Esintiler ” konulu Kadın Başlıkları da sergilendi.

İlgi ile izlenen defilede Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ; Doç.Dr. Sevtap Aytuğ , Prof.Dr. Ahmet Özol, Öğr.Gör. Dr. Tarık Babayiğit, Arş.Gör. Sema Çağlar , Ayşin Zırhlı Zelyurt, Esin Şıvgın, Esma Gökçeler, Fehime Şevval Üstün, Gamze Akkoç, Sedanur Çimşir temsil ettiler.

Han’lı İki  manken Selda Genç ve Duygu Ateş yöre kıyafeti ve Gelin Kostümü ile defileye renk kattılar. Defile sonunda Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ile Rekreasyon Derneği Başkanı Canan Arabacı , defilede emeği geçen Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretmen ve Öğrencileri’ne  birer teşekkür belgesi takdim ettiler.

Han İlçesinin Kadın-Erkek Folklör ekiplerinin ayrı ayrı ve birlikte yaptıkları gösteriler misafirler tarafından çok beğenildi.

İstanbul Eskişehir Kültür Derneği mensuplarının gösterileri ilgi ile izlenirken ; Festivalin As Solistliğini ise Mehmet Özel yaptı.

Davetliler Trionun sihirli nağmelerine gerek oynayarak gerekse söyleyerek yer yer eşlik edip Han’da Bahar Çiçekleri 3.Sanat ve Kültür Festivalini şenlendirdiler.