05-07 KASIM 2015 3. REKREASYON ARAŞTIRMALARI KONGRESİ

2013 yılında sevgili Onursal Başkanımız Güngör Arıbal’ı arayarak tanışıp İstanbul’da ağırlanan akademisyen Rekreasyon’cular yani REKREASYON’u okullarında TURİZM veya SPOR Anabilim dalı uzmanlığı olarak okutan akademisyenler Derneğimiz’den haberdar olmuş ve bizi ikincisi o yıl Kuşadası’nda gerçekleştirilmiş olan REKREASYON ARAŞTIRMALARI KONGRESİ’ne davet etmişlerdir. Yaklaşık 35 üyemiz ile İLK KEZ katıldığımız Kongre çok verimli geçmiş, Otelin toplantı salonunda açtığımız sergimiz de ilgi ve beğeni toplamıştır.5-7 KASIM 2015 tarihlerinde ÜÇÜNCÜSÜ yapılan kongreyi bu yıl Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü düzenlemiştir. Kongrede Rekreasyon alanları ile ilgili çeşitli sunumlar yapılmıştır.

III. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi

Onursal Üyemiz Sayın Güngör DANIŞMAN ARIBAL “Rekreasyonun Yaygın Eğitimde Gerekliliği ve Devletin, Belediyelerin, Özel Sektörün ve Derneklerin Katkıları Konusunda Öneriler” , Derneğimiz Üyeleri, Sayın Alev Demirkesen  “Türk Sanatlarında Altın Oranın Renklerle İlişkisi Rekreasyon İle Ortak Özellikleri” , Sayın Yrd.Doç.Dr. Mehtap Kodaman “Brueg(h)el’in Resimlerinin Rekreasyonel Değeri”, Sayın Feyza ZEYBEK ERYILMAZ  “Bir Rekreasyon Modelleme Önerisi Olarak, ‘KYBELE- BAŞLIKLAR FESTİVALİ’ “ sunumları ile derneğimiz kongreye iştirak etmiştir. Derneğimiz Kongre’ye geçen sefer olduğu gibi hem Bildiri sunarak  hem de Kongre açılış öncesinde MERKEZ KAMPÜS Fuaye Alanı’nda sergi açarak katılmıştır. HAN’ın tanıtımı ve bir Rekreasyon alanı olarak öğrenci ve akademisyenlere tam da yerinde gösterilmesi amacıyla bir “Uluslararası Çalıştay” düzenlenmiştir.

Derneğimizden 8 katılımcının yer aldığı bu Çalıştayda çeşitli ülkelerden toplam 19 sanatçı Han’da 3 gün boyunca çalışarak eserlerini üretmişlerdir. Çalıştay sonunda ise yine bir “rekreasyon alanı” olan, hamamdan sergi alanına dönüştürülen Hamam/Müze-Galeri’de bu eserleri kalıcı olarak sergilenmektedir.

12118663_10153656387803418_5856268716206191433_n - Kopya 454545449 - Kopya 12064326_994087237293532_697402276_n - Kopya Adsız1 - Kopya Adsız2 - Kopya