09-10 MAYIS 2015 HAN’DA 1. BAHAR ÇİÇEKLERİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

İlk gün , Han Belediyesi tarafından tahsis edilen arazide kurulması düşünülen Sanat Köyü ile ilgili çalışmalar kapsamında olmak üzere; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Himayelerinde ; Rekreasyon Derneği ile Eskişehir Han Belediyesi’nin Ortaklaşa düzenlediği “Han’da Bahar Çiçekleri” 1.Sanat ve Kültür Festivali için Eskişehir Han Belediyesine yapılan seyahatte ; Rekreasyon Derneği Üyeleri, Han Belediyesi girişine geldiğinde yıllarca unutamayacakları bir Sürpriz ile karşılaştılar.

Düzenlenen  folklorik karşılamada ; Geleneksel “Gelin Alma” töreninin canlandırıldığı törende,Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve eşi Sevgi Şanlı  , Muhtar Yusuf Kaçar , başta olmak İlçenin ileri gelenleri hazır bulunurken ,  yağan yağmurun soğuttuğu havayı ; törenin sıcak havası anında ısıtıverdi, tüm kişilerin üşümelerine son verdi.

Rekreasyon Derneği Başkanı Canan Doğruer ile 2.Başkan Nazan Havus‘un sembolik yüzgörümlüğü hediyesini sembolik geline taktıktan sonra ,İlçe girişinde kısa bir eğlence yapıldı.

İlçenin girişinden folklor ekiplerinin gösterileri eşliğinde Serginin yapılacağı, artık bir Müze alanına dönüştürülmüş olan Tarihi Hamama kadar insanın içini ısıtan bir yürüşle gelindi.

Burada yapılan gösterilerde başta Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve eşi Sevgi Şanlı  , Muhtar Yusuf Kaçar olmak üzere Rekreasyon Derneği üyeleri , Tarihi Hamam’ın önündeki küçük meydanda , yapılan gösterilerin oynak havalara kapılıp foklorcülerle birlikte oynamaktan kendilerini alamadılar.

İkinci gün Han’da 1. Bahar Çiçekleri Festivali yapıldı.  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Han Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi ile Derneğimiz sanatçılarının çalışmaları sonucu Han’da festival süresince bir çok etkinlik gerçekleştirildi.
Festivale Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ve vatandaşlar katıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen açılış konuşması ile başlayan festival çeşitli sanatçıların konserleri ile son bulmuştur.Festival boyunca Derneğimiz üyeleri, kurulan standlarda misafirlerle sanat çalıştayı gerçekleştirdiler.

İki gün süren festivalde Han’a gelen konuklar Rekreasyon Derneği sanatçılarının hazırladığı çeşitli etkinlikleri izlediler. Yöresel el ürünleri, içecekler ve yemeklerin de sunulduğu Bahar Çiçekleri Festivali her yıl düzenlenecek.