28 MAYIS 2016 HAN’DA 2. BAHAR ÇİÇEKLERİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

Eskişehir’in Han İlçesinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Himayelerinde ,Han Belediyesi ve Derneğimizin ortak projesi olan Han’da 2. Bahar Çiçekleri Kültür ve Sanat Festivali 28 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenmiştir.

Han’da 2. Bahar Çiçekleri Kültür ve Sanat Festivali Açılışı ilk olarak İstiklal Marşı okunarak başladı, ardından saygı duruşu gerçekleştirildi.  Eskişehir Milletvekili Sayın Prof.Dr. Gaye Usluer ve Han İlçesi Belediye Başkanı Sayın Erdal Şanlı’nın açılış konuşmalarını yaptılar. Devamında Başkanımız Canan Doğruer ‘de Festival Açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Festivale Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen  ve Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Dt. Ahmet Ataç’ da konuşmaları ile katıldılar.

Han’da 2.Bahar Çiçekleri Sanat ve Kültür Festivali kapsamında olmak üzere ; Rekreasyon Derneği tarafından bu yıl çocuklar arasında “Hayalinizdeki Sanat Köyü” konulu bir Resim Yarışması düzenlendi.

Rekreasyon Derneği Yönetim Kurulu üyemiz Figen Koylan ve Değerli eşi Vedat Koylan (Serko Gıda) ve Juno Cafe‘nin sponsorluğunda Derneğimiz tarafından Han’lı çocuklar arasında düzenlenen “Hayalinizdeki Sanat Köyü” Resim Yarışması sonucunda ilk orta lise olmak üzere 9 dereceye giren 15 mansiyon alan öğrencilere Sanatsal malzeme desteği verilmiştir.

“Hayalinizdeki Sanat Köyü” Resim Yarışması’nda kazanan çocuklara , resim sanatını özendirecek hediyeler verildi.

“Hayalinizdeki Sanat Köyü” Resim Yarışması’nda üç katagoride dereceye giren ve mansiyon kazanan  çocukların isimleri şöyledir :

İlkokul Katagorisi :

1.Eda Güngör  2.Muhammet Gönderen 3.Şerife Güneş Kaçan

Mansiyonlar:

Sevcan Demir , Nursen Kaçar , Arda Eyigün , Fadime Gökbel , Emirgün Erdoğan , Mehmet Akif Sırasöğüt , Şerife Yurtay , Mehmet Can

Ortaokul Katagorisi :

1.Fadime Dul 2.Murat Aslan Özpınar 3.Bahar Gökbel

Mansiyonlar :

Sedanur Çelen , Ayşenur Kaya , Nihat İzzet Esen , Taylan Özgür Kırmızıer , Ali Murat Kayar , Yağmur Esen , Ayşenur Çeliker

Lise Katagorisi :

1.Gizem Akdemir 2.Keziban Gül Çetin 3.Basri Kaçan

Hediye dağıtımından sonra festivalde  Han Halkının kendi yöresel kıyafetleri ile Yöreye ait oyunlarını sergilemesi,
Eskişehir  “Tepebaşı Belediyesi Eko Şov” Ritim Grubu eko şov ile , izleyicilere yine doyumsuz dakikalar yaşattılar.

Festival kapsamında üyelerimiz ve misafirler  Hanlı kadınların el emeği göz nuru ile ürettikleri tezgahlarına büyük ilgi gösterdiler. Derneğimizin “SANAT Bir Yaşam Ağacıdır” İsimli Karma Serginin yanı sıra . kurduğumuz değişik Çalışma atölyeleri ile Festivale katılanların tümünden olumlu not aldı.

Han’da Bahar Çiçekleri 2. Kültür ve Sanat Festivali‘ne katılmak üzere Han İlçesine gelen başta Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Gaye Usluer olmak üzere , Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen , Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğdu , Han Belediye Başkanı  Erdal Şanlı ;Çalışma Atölyelerini ayrı ayrı zamanlarda ,atölyelerin tümünü gezerek ortaya çıkartılan eserleri incelediler ve Çalışma Atölyesinde görev yapan Derneğimiz Üyeleri  Arzu Karagöz , Nazan Havuş ,Mukadder Karul , Nilüfer Batmanoğlu , Aylin DönmezPınar Kanber , Figen Koylan , Alev Demirkesen ve Zerrin Çiğdem Aner‘i kutladılar , çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.